Kallio-Kuninkalan Kamarimusiikki

Konserttipaikat

Kallio-Kuninkala ja kesäkahvila

Ristinummentie 6, 04400 Järvenpää

Kallio-Kuninkalan kartano sijaitsee Järvenpäässä, Tuusulanjärven rantamaisemassa. Kulttuuripolku kiertää tätä museoviraston suojelemaa kulttuurimiljöötä Ainolan, Aholan ja Suvirannan kautta Kallio-Kuninkalaan. Kuninkalat tunnetaan historian kirjoissa 1600-luvulta lähtien Tuusulanjärven tienoilla sijaitsevien maatilojen joukossa. Vuodesta 1899 alkaen tilan on omistanut K. A. Paloheimon suku ja vuodesta 1975 alkaen Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö. Kallio-Kuninkala on toiminut Sibelius-Akatemian musiikkikeskuksena vuodesta 1987. Sibelius-Akatemia järjestää Kuninkalassa useita musiikkitapahtumia; konsertteja, mestarikursseja ja koulutustilaisuuksia.

 

Halosenniemi 


Rantatie 
Halosenniementie 4-6, 04310 Tuusula

Halosenniemi on taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen, ateljeekoti Tuusulanjärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat kuuluisan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Museossa järjestetään Pekka Halosen ja muiden taiteilijoiden näyttelyitä sekä konsetteja ja esitelmätilaisuuksia.

 

Ainola 


Ainolankatu, 04400 Järvenpää

Jean Sibeliuksen koti Ainola on saanut nimensä säveltäjämestarin puolison mukaan. Sibelius ihastui luonnonkauniiseen Kielomäki-nimiseen paikkaan, jonne valmistui vuonna 1904 arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema hirsihuvila. Etäisyys pääkaupungista tarjosi rauhan säveltäjän luomistyölle, ja lähistöllä asuvista taiteilijaperheistä koostui vilkas ystäväpiiri. Nykyisin Ainola on autenttinen kotimuseo.

Mainokset
%d bloggers like this: