Kallio-Kuninkalan Kamarimusiikki

Esittely

Kesän 2014 festivaali 12.-15.6. on järjestyksessään 19. ja sen päätapahtumapaikkana on aikaisempien vuosien tapaan Sibelius-Akatemian kurssikeskus Kallio-Kuninkala Järvenpäässä. Lisäksi konsertteja kuullaan myös Ainolassa ja Halosenniemessä.

Kallio-Kuninkalan Kamarimusiikkifestivaali toimii ympäristössä, jossa kulttuuritarjonta on melko runsas, mutta festivaali on löytänyt oman paikkansa ja myös yleisönsä. Samoin festivaalin taustaorganisaatiot (Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö, Sibelius-Akatemia ja Järvenpään kaupunki) näkevät festivaalin tärkeyden omista näkökulmistaan ja ovat halukkaita yhteistyössä kehittämään festivaalia eteenpäin. Festivaalin haasteena on painottaa markkinointia yhä enemmän paikallisille Järvenpään ja Tuusulan seudun asukkaille sekä pitkäjänteisen yhteistyön jatkaminen alueen hallinnollisten, kulttuuristen ja taloudellisten toimijoiden kanssa (Järvenpään kaupunki, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto ja alueen liikeyritykset).

Vuoden 2014 taiteelliset suunnittelijat ovat Matthew Whittall, Hanna Kinnunen ja Lily-Marlene Puusepp. Kallio-Kuninkalan Kamarimusiikki haluaa ohjelmistossaan nostaa esille uusia, Suomessa harvoin kuultuja säveltäjänimiä. Vuoden 2014 festivaalilla kuulemme erityisesti amerikkalaisten ja kanadalaisten säveltäjien teoksia. Myös suomalaisilla säveltäjillä on vankka asema festivaalin ohjelmistossa.

Pääkonserttien lisäksi festivaalin taiteilijat käyvät avajaispäivänä konsertoimassa paikallisessa vanhainkodissa ja sairaalassa viemässä musiikkia heille, joiden on vaikea tai mahdoton muuten päästä konsertteihin. Lisäksi päivittäin järjestetään kahvikonsertti Kallio-Kuninkalan päärakennuksen kesäkahvilassa.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: